Muka Ada Senyum.

11:20 PM

~Assalamualaikum~ 
Sentiasa mendoakan kalian dari kejauhan
Susahnya nak pilih baju lelaki bah =='

Alhamdulillah, nikmat Tuhan jangan di sia-siakan. senyum . Segala pujian hanya bagi Allah SWT dan Sem1 telah berakhir :) Tidak disangka cepat waktu berlalu. Exam pun dah habis dan just waiting for da result. Usaha demi usaha telah dilakukan, doa dan tawakal sahaja yang mengiringi kini. Biar apa pun terjadi, harap diri tabah menerima. senyum . InsyaAllah.

Begitu banyak peristiwa yang berlaku selama berada di sini manis mahupun pahit (masih budak sem1,ok..fine..baru lagi). Yang baik dijadikan teladan dan yang buruk mohon dijauhkan. 

Sejarah itu tidak akan berulang. Tidak ada dua peristiwa yang yakni menyerupai seperti peristiwa yang asal. Sejarah itu sesuatu yang unik dan tersendiri. Tidakkah anda rasa begitu. Allahuakbar :) dan meskipun, ia akan berulang, namun tidak akan sama seperti yang sebelumnya. yang manis sikit manisnya dan yang pahit kurang pahitnya. 

Mana mungkin ada antara kita yang inginkan peristiwa pahit berulang kembali. Bahkan peristiwa yang manis itu kita inginkan ia lebih manis bukan. senyum. Sebab itu, pengalaman hidup menjadikan kita lebih matang dari sebelumnya. Lebih meningkatkan otak kita untuk berfikir lebih dalam. Kesilapan yang dilakukan sebelum ini, biarlah dijadikan pengajaran untuk diri lebih peka dan berhati-hati dalam membuat keputusan juga menjaga perasaan. senyum . InsyaAllah. Allah pasti aturkan yang terbaik buat hamba-Nya :)

Tak berapa nak rajin sebenarnya taip panjang-panjang. Maklumlah, tinggal seorang diri di bilik kini, Asyik-asyik pandang belakang (seram)....tak takut pun ==' kes sebegini di nasihatkan tidur awal. Fikiran pun dah melayang di rumah. ok jumpa lagi! 

You Might Also Like

24 comments

  1. hmm.. jangan pandang belakang.. dah habbis exam? doa banyak2.. di sini pun sama sahaja..

    ReplyDelete
  2. doaku yg trbaik buatmu^^
    beshnye dah abes exam...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak..zalam ziarah..lama xjenguk blog akak..akak sihat??dtg la jenguk blog saya ya..=)

    ReplyDelete
  4. ya Allah smga Allah terus lindungi n bantu awk :)

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum nazihah,semua tu pengalaman,belajar elok² ye...[^^,]

    ReplyDelete
  6. teruskan hari2 mendatang dengan senyuman ye !
    stay blessed, insha-Allah~~

    ReplyDelete
  7. ada sikit perkongsian tentang senyum, jom baca sama-sama...mari belajar rahsia senyuman...

    benarlah kesusahan yang mengajar kita erti kebahagian..

    ReplyDelete
  8. pilih baju lelaki paling senang.. pilih yg simple je.. (",)

    apa lagi dibuat di bilik tu sorang2... packing baju cepat2.. kampung sudah memanggil2 tu.. (",)

    ReplyDelete
  9. Seorang muslim tidak terjatu dalam lubang yang sama dua kali (sahihain)

    always remember this ye..nazihah as-sabahan

    ReplyDelete
  10. Ya aiman

    Alhamdulillah..moga2 begitulah ya
    saudara Aiman :)

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  11. Adikku Isma Haneefa yang berbakat dalam penulisan ^^

    Alhamdulillah..terima kasih dik Isma :) moga2 Allah memberkatinya. InsyaAllah.

    *peluk*

    ReplyDelete
  12. Adikku Wardatul Syauqah

    Alhamdulillah sihat saja :)
    semoga adik juga sihat dgn rahmatNya.

    InsyaAllah akak jenguk ya :)

    terima kasih. *peluk*

    ReplyDelete
  13. ya Bulan Syurga Firdausi

    Alhamdulillah,terima kasih atas doanya :)

    semoga Allah merahmati kamu juga.InsyaAllah.

    ReplyDelete
  14. Akh aiEz

    Waalaikumsalam wbt Akh.

    ya,pengalaman yg amat bermakna :)
    InsyaAllah,ingat pesan tu. terima kasih Akh.

    ReplyDelete
  15. Akh E n t o y C a i r o

    Alhamdulillah,terima kasih Akh :)
    may allah bless u to.

    ReplyDelete
  16. ya Alfi Ramadhani

    Alhamdulillah,insyaAllah :)
    terima kasih.

    ReplyDelete
  17. Akh Naim Hamba Ilahi

    Alhamdulillah,terima kasih Akh atas perkongsian itu. :)

    meh~ ramai2 baca dan ambil manfaat darinya ^^

    benar!!susah2 dulu n senang2 kemudian.

    ReplyDelete
  18. Ustaz fuad ansari

    ye ke.
    tp,pilih baju ayah tu..masuk keluar masuk kedai == berjam2...em..tp,mgkn sbb nakkn yg cantik utk ayah heh~ 1st belikn ayah baju tau :)

    ustad! saya dah kat kampung k, gembira alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  19. muka ada senyum.

    senyum mesti ada kat muka. hee :)

    ReplyDelete
  20. @Nazihah@Jiha

    semoga cemerlang dalam peperiksaan..dapat result habaq naa :)

    ReplyDelete
  21. ya Ad-Dien

    InsyaAllah..kalau result meletop sy bagitau..kalau tak, diam2 saja hehe~

    syukran naa~

    ReplyDelete