Beg tangan untuk kesan positif wanita

11:10 PM

~Assalamualaikum~ 
Sentiasa mendoakan kalian dari kejauhan
haha, salah seorangnya, sayalah! sebab senang masuk banyak barang

Pemilihan beg yang tepat sebenarnya memberi kesan positif terhadap penampilan wanita . Hal ini saya pun baru sahaja tahu, sebelum ini sembarang jak beli, asalkan nampak cantik hihi, jadi nak kongsi lah sikit kepada wanita diluar sana untuk kelihatan lebih menarik dengan beg tangan yang bersesuaian dengan anda. Lagipun bagi saya ini antara aksesori wajib setiap wanita. Oleh itu, sebelum membelinya perhatikan beberapa perkara dan antaranya :

  • Sekiranya anda tinggi dan langsing. Anda bertuah sebab sesuai dengan kebanyakkan gaya beg. Misalnya, beg besar, sandang dan clutch nampak sesuai dan perkara yang perlu diberi perhatian hanyalah saiz. Beg kecil perlu dielakkan kerana ia akan menampakkan anda tambah besar. Saiz sederhana dan besar paling sesuai. Selain itu, warna terang dan corak cetakan juga serasi dengan anda.
  • Sekiranya anda rendah dan kurus. Perkara paling utama adalah saiz. Beg kecil sesuai untuk anda dan pakai dekat dengan badan.
  • Jika pinggul besar. Sekiranya anda cuba untuk melarikan pandangan pada bahagian berkenaan, pilih jenis tali pendek seperti dompet yang boleh dikepit. Pilihan terbaik adalah beg sandang atau bertali tetapi tidak di atas paras punggung.
  • Sekiranya bahagian atas anda besar dan ingin mengalihkan pandangan orang terhadap bahagian itu, pilihlah beg bertali panjang dan agak besar.
  • Memiliki bentuk badan yang menarik. Beg sandang paras bawah dada paling sesuai dan beg yang perlu dielakkan adalah yang terlalu besar atau kecil.
  • Jika badan anda lebih besar, beg besar adalah sesuai. Jauhkan daripada beg kecil sebab menampakkan anda lebih besar. Pilih beg dengan tali pendek atau sederhana.

Ada promosi sini dan diskaun ZALORA ^^, Klik sini ---> Jackbox, Cute Korean Fashion Sling Bag 29% OFF.


You Might Also Like

14 comments

  1. hah, beli beg pun nak kena gayanya jugak. adoiyaiiii nak kena beli beg baru nih. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itulah pasal...tp, tak apa juga tu...kalau beg cantik semua org akan tengok hihihihi

      Delete
  2. Hihi ! Kita suka bag yang sedang-sedang. Medium size gitu. Tak terlalu besar and tak terlalu kecil. Hehe ! ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay lah tu...pakai jak..tak kisah tu hahaha

      Delete
  3. macam2 keperluan boleh isi dalam beg.. so, haruslah besar kan?
    btw.. singgah sini.. jemput follow blog sy ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, kalau yg dah ada anak perlu pakai beg besar.. :)

      Delete
  4. eh jgn laaa beg qila semua dh buruk ni hahahaha

    ReplyDelete
  5. ala, tak shabar nak dpt duit. nak beli beg baru. hahaha. saya pendek. muahahaha. thanks for the tips. love it! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy hihihi saya pun kurang tinggi juga hahahah >.<

      Delete
  6. Hi Jiha ..Ucing Tag Awak.Jawab 5 Soalan Dari ucing..(>_*) hehe

    ReplyDelete
  7. kak jihaaaaaa. jie focuss hat rendah dan kurusss tu. kihkihh. ^^

    ReplyDelete